Savna

V Klasični finski savni se povprečna temperatura giblje okoli 90°C. Zato je priporočljivo, da en obisk traja od 5 do največ 20 minut. Med enim in drugim obiskom savne je potreben 15-minutni odmor. Izkoristite ga lahko z ohlajanjem v prostoru, namenjenem za ohlajanje in počitek, ki je hkrati prostor za umiritev vsakodnevnega ritma ali za klepet s prijatelji.

Pozitivni učinki savne se kažejo v pospešeni presnovi, sproščanju mišic, krepitvi srca in ožilja, preprečevanju celulita in blažitvi stresa…

Zanimivosti

jame
Jame

Slovenija je prava zakladnica prečudovitih jam. Le 10 km od nas si lahko ogledate tako
Postojnsko jamo, ki je najbolj znana med vsemi, kot tudi
Škocjanske jame, ki se nahajajo na UNESCO-vem seznamu, ter druge manjše jame.

https://www.postojnska-jama.eu

http://www.park-skocjanske-jame.si/

lipica
Lipica

V naši bližini se nahaja posestvo Lipica, najstarejša evropska kobilarna, ki kontinuirano vzreja eno najstarejših kulturnih pasem konj.

http://www.lipica.org/si/

kras
Okolica

Čas, ki ga boste preživljali pri nas si lahko popestrite z obiskom vinorodnega Krasa in Vipavske doline, kjer vam bodo z veseljem ponudili kapljico rujnega vinca.

https://www.visitkras.info/

http://www.vipavskadolina.si/

Če si med sprostitvijo zaželite čar mestnega utripa ste lahko od nas v le 30 minutah tako v prestolnici Slovenije- Ljubljani, kot tudi v najlepšem Slovenskem mestu- Piran. V manj kot dveh urah pa v svetovno znanih Benetkah- Venezii.